Wat gebeurt er bij de visagist?
02/08/2022
Wat gebeurt er bij de visagist?
02/08/2022
Show all

10 Stylingtips voor je profielfoto

Een nieuwe profielfoto!

Wij geven je in deze blog een serie stylingtips voor je profielfoto, in de hoop dat we jou hiermee op weg helpen met de voorbereidingen! Je hebt waarschijnlijk besloten dat het tijd is voor een nieuwe profielfoto, bijvoorbeeld omdat er het 1 en ander aan jou veranderd is zoals bijvoorbeeld:

een andere kleur haar

een nieuwe bril

of omdat je 10 kilo bent afgevallen

Wij geven je hier een serie stylingtips voor zodat jij goed voorbereid bent voor je profielfoto. Wellicht is de vorige profielfoto alweer van een paar jaar geleden en kan je wel wat tips gebruiken.

Een profielfoto draait om herkenbaarheid, maakt je zichtbaar als professional en zegt dus veel over je. Het is daarom belangrijk om van te voren na te denken over wat je wilt uitstralen op je profielfoto. Je kleding en make-up kunnen het verschil maken. Maar waar let je dan precies op? In dit blog lees je hoe wij hier over denken.

WIJ GEVEN JE 10 TIPS

 

1


 

Alleen de bovenkant telt


Een goede profielfoto laat je gezicht zien en een stukje van je van je schouders. Je hoeft dus alleen over bovenkleding na te denken, dat scheelt al de helft in nadenkwerk wat betreft je kleding!

Kleed je voor de foto zoals je wil dat mensen je tijdens je werk zien. Denk er over na of je een zakelijke, informele of juist creatieve uitstraling bij jou past. De financiële sector vereist meer zakelijke kleding dan de zorg, waar je er juist meer benaderbaar wil ogen.

Wellicht kun jij juist de creatieve kant van jezelf laten zien? Als je dit hebt bedacht, weet je ook of je beter kiest voor een jasje, een blouse/overhemd of liever een t-shirt. Maar kies vooral kleding waarin je jezelf lekker en goed voelt. Want dat zie je terug in je uitstraling op de foto.


 

 

2


 

Kies voor kleur


Wij adviseren je geen zwarte of witte kleding te dragen omdat deze kleuren afleiden van je gezicht. Terwijl de foto juist om jou draait! Zwart en wit trekt de kleur uit je gezicht en daardoor kom je snel streng over. Vind je het lastig om te bedenken in welke kleuren jou goed staan? Bedenk dan bij welk

kledingstuk je altijd complimenten krijgt als je het draagt? Die kleur staat jou waarschijnlijk heel goed. En nogmaals, wanneer jij je goed voelt, zie je dit terug op de foto. Onze conclusie: Kies voor kleur!

Maar heb jij een kledingkast met alleen maar zwart? Kies dan voor je mooiste zwarte items. Bijvoorbeeld een jasje met duidelijke schouders of een truitje met een mooie glans of structuur. Tot slot, lichte pastel tinten verliezen hun kleur en worden vaak bijna wit. Hele donkere kleuren daar en tegen eindigen vaak als een zwart kledingstuk. En let op met suède en fluweel, dit oogt vaak stoffig op de foto.


 

 

3


 

Vermijd seizoenskleding


Onze derde tip uit de reeks stylingtips voor je profielfoto is: Kies voor een neutrale uitstraling door seizoensgebonden kleding te vermijden. Dit zorgt ervoor dat je jouw foto’s het hele jaar door kunt gebruiken. Dus ook al vriest het buiten, ga niet in die comfortabele, gebreide coltrui op de foto. En is het op jouw fotodag 30 graden? Draag toch een jasje of shirt met lange mouwen aan. Onze tip: neem je fotoshoot-kleding mee, er is altijd ergens ruimte om je om te kleden. Zo sta je goed op de foto en ben je de rest van de dag lekker comfortabel gekleed.


 

 

4


 

Effen of print


Wij zijn een voorstander van effen kleding, of kleding met een rustig, geometrisch patroon. Omdat dit er voor zorgt dat de aandacht op jou gericht blijft en niet op de woeste patronen.

Maar wat als jij heel bont en kleurrijk bent? En jouw kast dus vol hangt met kleding met kleurrijke patronen? Draag dan gerust jouw kleurrijke prints. Want hoewel wij normaal gesproken adviseren daarvan weg te blijven gaat het er uiteindelijk om dat jij jezelf blijft op de foto.


 

 

5


 

Beperk je accessoires


Je LinkedIn foto is maar klein en het belangrijkste wat daarop staat is jouw gezicht. Te veel of te grote accesoires leiden af van waar het echt om gaat. Kies voor mooie oorbellen óf een mooi ketting. Beide is vaak te veel. Wanneer je graag een shawl draagt, zorg dat deze niet de aandacht van je gezicht afleidt. Neem eventueel wat extra shawls mee zodat we samen kunnen kiezen. Wat voor shawls geldt is ook van toepassing op stropdassen of misschien wel vlinderdassen. Zorg dat ook deze niet te veel afleiden en bijdragen aan je uitstraling. Draag je een bril? Maak de glazen goed schoon, anders stelt de camera scherp op de stofjes op je glas in plaats van op jou.


 

 

6


 

Jasje en shirt


Voor de mannen is dit misschien wel de belangrijkste tip uit deze reeks stylingtips voor je profielfoto. Want bij mannen oogt een ongestreken, een te kleine of te grote boordmaat slordig op de foto. Check de boord van je overhemd of deze niet versleten is! als je niet vaak een jasje draagt, check dan van te voren of deze nog past. Wij hebben graag de bovenste knoop van je jasje dicht en de zakken leeg. Dit zodat je jasje niet raar trekt op de foto vanwege sleutels, portemonnee en telefoon.


 

 

7


 

Blousje en vest


Voor dames; op de foto ziet een los vallend vest of een blouse met ruime nek opening er al snel wat slordig uit. Wij houden van shirts en blouses die mooi aansluiten in de nek. Hoewel een vest in het echte leven vaak heel mooi is, oog het op de foto vaak te huiselijk. Dus wil je zakelijker overkomen, kies dan een jasje voor de foto. Kijk daarnaast ook naar je decolleté. Omdat de foto vaak zo'n 15 centimeter onder de kin wordt afgesneden is een halsuitsnijding op de foto snel te diep; je ziet dan relatief veel huid. Mooi in het echt, maar afleidend op een profielfoto.


 

 

8


 

Natuurlijke make-up


Zowel vrouwen als mannen gaan bij ons in de visagie. Ons uitgangspunt is een natuurlijke make-up. Wij zorgen ervoor dat wallen worden weggewerkt en dat je niet glimt. Kortom je ziet er uitgeslapen en fris uit op de foto. Kom naar de fotoshoot met jouw gebruikelijke make-up. Gebruik niet meer en ga vooral niet experimenteren. Wij werken jouw make-up bij naar een geschikte foto visagie.

Tip van ons: Gebruik liever geen glimmende highlighter of bronzingpoeder. Dit geeft teveel reflectie en veroorzaakt witte plekken op de foto.


 

 

9


 

Kaal of kammen


Heb je een baard of ben je juist glad geschoren? Ook hier hebben we een aantal aandachtspunten voor. Als je je scheert, zorg er dan voor dat je alle hoekjes en randjes meeneemt. Denk aan de lage nek, hoog op de wangen en de hoekjes rond de neus. Probeer scheerwondjes te vermijden. Mocht je toch gehavend naar de shoot komen, dan kunnen we dat met visagie en nabewerking altijd wel oplossen.

Draag je een baard, zorg dan dat je deze op de gewenste lengte hebt getrimd. Neem eventueel een baardborstel mee om vlak voor de shoot de wat eigenwijze haren nog even te temmen.


 

 

10


 

Haar


En dan zijn we alweer bij de laatste tip aangekomen van de 10 stylingtips voor je profielfoto aangekomen. En het klopt wat ze zeggen, als je haar maar goed zit!

Doe je haar thuis zoals je gewend bent. Wij kunnen even snel wat bijwerken maar wij hebben geen tijd voor uitgebreide fohn- en styling behandeling. Voor de foto is het vooral belangrijk hoe je aan haar aan de voorkant zit. Vaak is het leuk om je haar iets uit je gezicht te dragen. Zeker bij dames met steil haar is dit een goede tip. Strak naar achteren in een staartje doet het dan weer minder goed op de foto; het lijkt als snel of je geen haar hebt.

Uiteraard checken wij voor je op de foto gaat of er nergens iets raars uitsteekt en dit herschikken we zodat je later geen foto krijgt waarvan je denkt: “Leuke blik, maar wat zit m’n haar raar.”


 

 

 

Maak er wat moois van!


Wij hebben dat je wat heb aan deze stylingtips, zodat je goed voorbereid naar je fotoshoot kan komen een een mooie profielfoto kan laten maken. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via een reactie op deze blog of door een mailtje te sturen. 


  • Mariëtte Postma
    Dit blog is geschreven door Mariëtte zij is visagist en stylist bij De Profielfotograaf.
    Mariëtte Postma
    De Profielfotograaf

Deze blog is vrij te kopiëren en te plaatsen o.v.v. de bron: www.deprofielfotograaf.nl

Geef een reactie