10 Stylingtips voor je profielfoto
27/09/2022
10 Stylingtips voor je profielfoto
27/09/2022
Show all

Wat gebeurt er bij de visagist?

Gefeliciteerd!

Je hebt een tijdslot geboekt bij De Profielfotograaf. En dat betekent dat je voor je op de foto gaat, eerst plaats neemt in de stoel van de visagist. Wellicht voor t eerst in je leven. En dat is best spannend, want wat kun je verwachten van de visagist? Blijf je er wel uitzien als je jezelf? En, misschien wel de belangrijkste vraag: is het überhaupt nodig?

IS VISAGIE ECHT NODIG?


Om met deze vraag te beginnen: ja het is nodig! Al zeggen we altijd: Je moet op de foto niet zien wat de visagist heeft gedaan, maar je moet het wel zien als ze het niet zou hebben gedaan. Wat betekent dit nu eigenlijk?

Dat je er met natuurlijke visagie beter uitziet op de foto. Omdat je niet meer glimt, geen rode plekken meer hebt en je slapeloze nachten en eventueel onrustige huid wat zijn weggepoetst en verzacht. Maar ook, dat je op de foto niet ziet dat je bent opgemaakt.

Visagie M

 

Bij mannen houden we de visagie heel natuurlijk. Bij een droge huid allereerst een vocht inbrengende lotion, dan worden de verkleuringen rond je ogen weggewerkt. Met transparante foundation worden eventuele rode vlekjes weggewerkt. Dan wat poeder tegen het glimmen en een andere poeder om je een gezondere kleur te geven. Omdat je anders door het flitslicht er wel erg bleek uitziet. De visagie voor mannen houdt hier op. Heb je een baard? Dan zorgen we dat deze er perfect uitziet.

 
 
 

Visagie V

 

De Profielfotograaf vraagt altijd of je met je “dagelijkse make-up” wil komen, zodat we zien hoe jij er altijd uitziet. Het gaat dan vooral om je dagelijkse oogmake-up. Juist omdat we willen dat je er als jezelf uit blijft zien op de foto is dit een heel belangrijk uitgangspunt. Dan is het een kwestie van bijwerken: dat betekent dat er sommige make-up onderdelen wat verzacht worden en andere wat versterkt. In de praktijk komt het erop neer dat de behandeling van de huid hetzelfde is al bij mannen. Waarna er een natuurlijke blusher wordt toegevoegd. In overleg met jou kiezen we een natuurlijke uitstraling voor de lippen. Zo ga jij helemaal stralend en relaxed op de foto!

 
 
 

HAAR M/V

Style je haar zoals je dit iedere dag doet. We hebben tijd om je haar even bij te werken voor de foto, maar niet voor een uitgebreide föhn- of stijltangbehandeling. Mocht je twijfelen en zeker willen weten dat je haar perfect zit, boek dan kort van te voren een kappersafspraak.

  • Mariëtte Postma
    Dit blog is geschreven door Mariëtte zij is visagist en stylist bij De Profielfotograaf.
    Mariëtte Postma
    De Profielfotograaf

Deze blog is vrij te kopiëren en te plaatsen o.v.v. de bron: www.deprofielfotograaf.nl

Geef een reactie